Tort piernikowo - żurawinowy
Przez całą zimę nosiłam się z zamiarem dodania wyrazistego akcentu do zimowych tortów, testowałam i ostatecznie padło na żurawinę. Doprawiłam ją dymnym goździkiem, który idealnie komponuje się zarówno z piernikiem jak i gruszkami. I tak powstał ten cudownie zbalansowany smakowo tort.
Czytaj całość
Tort piernikowo - jabłkowy
Na czas Bożego Narodzenia przygotowałam specjalne, pachnące Świętami połączenie smakowe. Znajdziesz tu aromatyczne korzenie, prażone jabłko i nuty smażonej w cukrze skórki pomarańczowej.
Czytaj całość
Tort dyniowo - gruszkowy
Tort dyniowy z nutą piernika i dwoma owocowymi smakami: intensywnej pomarańczy i karmelizowanej, gruszki. Niech Cie nie zwiedzie jego wygląd, skomponowałam go dla Ciebie specjalnie na Halloween.
Czytaj całość
Tort cytrynowo - borówkowy
Wyjątkowo orzeźwiające i aromatyczne połączenie cytryny, borówki i sprite. W wersji z pazurem żelkę może zastąpić shotem ze sprite i białego Martini.
Czytaj całość
Tort czekoladowy z whisky
Po ogromnym sukcesie "kawałków ciacha", które komponowałam według upodobań smakowych moich czytelników i wielu pytaniach o łączenie smaków w torcie, oficjalnie ruszamy z nową edycją najlepszych połączeń smakowych.
Dostosowałam nowy "Kawał Ciacha" do aktualnych trendów, dzięki czemu zyskał dodatkowy biszkopt i kolejne piętro kremu. To przepis na torty o wysokości piętra 12-15cm.
A rozpoczynamy od wyjątkowego, mocno czekoladowego tortu z whisky i nutą pomarańczy. Powstał na specjalnie życzenie i zyskał miano wyjątkowo męskiego połączenia smaków.
Czytaj całość
Dostosowałam nowy "Kawał Ciacha" do aktualnych trendów, dzięki czemu zyskał dodatkowy biszkopt i kolejne piętro kremu. To przepis na torty o wysokości piętra 12-15cm.
A rozpoczynamy od wyjątkowego, mocno czekoladowego tortu z whisky i nutą pomarańczy. Powstał na specjalnie życzenie i zyskał miano wyjątkowo męskiego połączenia smaków.