Bukiet słodkich możliwości - czyli o kwiatach z cukru i nie tylko
Nazywam się Izabella Skibińska i od niemal dekady tworzę artystycznie dekorowane torty. Dzielę się wiedzą na blogu oraz prowadzę Akademię Słodkich Dekoracji, gdzie uczę Cukrowych Artystów sztuki cukiernictwa artystycznego i tworzenia realistycznych kwiatów cukrowych do bezpiecznej dekoracji tortów.
Sprawiając, by Twoje torty zakwitły możesz wynieść je na zupełnie nowy poziom, bo kwiaty cukrowe, to jedne z najwyżej wycenianych, cukierniczych dekoracji.
O kwiatowych dekoracjach nie tylko z cukru opowiem Ci w lipcowym numerze "Mistrza Branży".
Czytaj całość
Sprawiając, by Twoje torty zakwitły możesz wynieść je na zupełnie nowy poziom, bo kwiaty cukrowe, to jedne z najwyżej wycenianych, cukierniczych dekoracji.
O kwiatowych dekoracjach nie tylko z cukru opowiem Ci w lipcowym numerze "Mistrza Branży".
Wielkanocne babeczki - wiosenne drzewka
Wiosenne drzewka to tak naprawdę dwa ciacha w jednym ;)
Pierwsze to babeczka czekoladowa w roli doniczki, natomiast drugie stanowi oblany czekoladą cake pop ozdobiony zielonymi listkami z masy cukrowej.
Wokół roztacza się delikatny aromat pomarańczy - to zasługa smażonej skórki pomarańczowej w lizakowym cieście.
Jak myślicie, to jeszcze ozdoba, czy już deser? ;)
Czytaj całość
Pierwsze to babeczka czekoladowa w roli doniczki, natomiast drugie stanowi oblany czekoladą cake pop ozdobiony zielonymi listkami z masy cukrowej.
Wokół roztacza się delikatny aromat pomarańczy - to zasługa smażonej skórki pomarańczowej w lizakowym cieście.
Jak myślicie, to jeszcze ozdoba, czy już deser? ;)
Tort wielkanocne drzewko
Wielkanoc to wiosna i nowe życie, otaczamy się więc świeżą zielenią, szukamy jajek, a w wazonach układamy kompozycje z młodych, rozwijających się gałązek. Przyszło mi wiec na myśl, że tort wielkanocny w kształcie drzewka budzącego się do życia, doskonale odda charakter, tego szczególnego święta. Dodatkowo w jego koronie umieściłam pomalowane na żółto cukrowe jajka.
Czytaj całość
Krem mascarpone Oreo mleczny
Serek mascarpone świetnie sprawdził się w kremie o smaku oreo, a dodatek kondensowanego mleka nadał mu cudownie kremową konsystencję i mleczny smak. To wersja kremu dla "Zlizywaczy" czyli tych, którzy ponad ciasteczko, przedkładają delikatny smak nadzienia.
Czytaj całość
Piernikowe, szafirowe śnieżynki
Za oknem próżno szukać płatków śniegu, więc dodałam je do świątecznej dekoracji. Szafir, biel i wiele tonów szarości - takie będą w tym roku Święta w Piece A Cake.
Pierniki zawsze pasują do całej świątecznej scenerii, dlatego tym razem przybrały formę muśniętych akwarelą, roztapiających się płatków śniegu. Czy przypadły Ci do gustu?
Czytaj całość
Pierniki zawsze pasują do całej świątecznej scenerii, dlatego tym razem przybrały formę muśniętych akwarelą, roztapiających się płatków śniegu. Czy przypadły Ci do gustu?
Beza Pavlova - nowe podejście
Beza to najpopularniejszy letni deser, nie licząc lodów oczywiście ;)
Małe formy takie jak beziki czy lizaki niczego więcej nie potrzebują by zachwycić i łatwo możemy użyć ich także do dekoracji.
Jednak beza w formie Pavlowej, połączonych w tort blatów czy gniazdek stanowi większe wyzwanie, bo wymaga dobrania odpowiedniego kremu i nie tylko.
Dziś więc wszystko o bezie w klasycznej wersji i całkiem nowym podejściu, które pokochali moi klienci.
Czytaj całość
Małe formy takie jak beziki czy lizaki niczego więcej nie potrzebują by zachwycić i łatwo możemy użyć ich także do dekoracji.
Jednak beza w formie Pavlowej, połączonych w tort blatów czy gniazdek stanowi większe wyzwanie, bo wymaga dobrania odpowiedniego kremu i nie tylko.
Dziś więc wszystko o bezie w klasycznej wersji i całkiem nowym podejściu, które pokochali moi klienci.