Wielkanocne babeczki - wiosenne drzewka
Wiosenne drzewka to tak naprawdę dwa ciacha w jednym ;)
Pierwsze to babeczka czekoladowa w roli doniczki, natomiast drugie stanowi oblany czekoladą cake pop ozdobiony zielonymi listkami z masy cukrowej.
Wokół roztacza się delikatny aromat pomarańczy - to zasługa smażonej skórki pomarańczowej w lizakowym cieście.
Jak myślicie, to jeszcze ozdoba, czy już deser? ;)
Czytaj całość
Pierwsze to babeczka czekoladowa w roli doniczki, natomiast drugie stanowi oblany czekoladą cake pop ozdobiony zielonymi listkami z masy cukrowej.
Wokół roztacza się delikatny aromat pomarańczy - to zasługa smażonej skórki pomarańczowej w lizakowym cieście.
Jak myślicie, to jeszcze ozdoba, czy już deser? ;)
Piernikowe, szafirowe śnieżynki
Za oknem próżno szukać płatków śniegu, więc dodałam je do świątecznej dekoracji. Szafir, biel i wiele tonów szarości - takie będą w tym roku Święta w Piece A Cake.
Pierniki zawsze pasują do całej świątecznej scenerii, dlatego tym razem przybrały formę muśniętych akwarelą, roztapiających się płatków śniegu. Czy przypadły Ci do gustu?
Czytaj całość
Pierniki zawsze pasują do całej świątecznej scenerii, dlatego tym razem przybrały formę muśniętych akwarelą, roztapiających się płatków śniegu. Czy przypadły Ci do gustu?
Crumble czyli kruszonka
Kawałeczki kruchego ciasta świetnie sprawdzają się w roli chrupki do tortu. Przypieczona słabiej nasiąka, a pokryta dodatkowo warstewką czekolady zachowuje chrupkość w miękkiej strukturze tortu.
Czytaj całość
Biszkopt do naked cake
W zależności od przeznaczenia, biszkopt może być delikatny i puszysty albo bardziej zwarty.
Taki właśnie mniej kruszący się biszkopt przyda Ci się do tortów i mini deserów typu naked cake, gdzie zewnętrzna krawędź tortu pozostaje odsłonięta i musi wyglądać idealnie.
Czytaj całość
Taki właśnie mniej kruszący się biszkopt przyda Ci się do tortów i mini deserów typu naked cake, gdzie zewnętrzna krawędź tortu pozostaje odsłonięta i musi wyglądać idealnie.
Biszkopt jasny z masłem
W zależności od potrzeb biszkopt może być delikatny i puszysty albo twardszy i bardziej zwarty. Kiedy czeka Cię wyzwanie: tort 3D, wysokie i ciężkie piętra, albo duży, wielopiętrowy projekt, lepiej jest wybrać bardziej stabilne ciasto, które zachowa formę i nie ulegnie zniekształceniu, czyli biszkopt genueński z masłem, do zadań specjalnych
Czytaj całość