Frużelina mango
Frużelina mango dodaje lekkiego owocowego akcentu w każdym torcie, szczególne pasuje jednak do nieco cięższych orzechowych aromatów.
Czytaj całość
Krem z Michałków
Oddaję do Twojej dyspozycji kolejną wariację kremu z serkiem mascarpone. Michałki to jedne z moich ulubionych cukierków do kremu, kiedyś były tylko w klasycznym wariancie z czekoladą i orzeszkami ziemnymi, teraz dostępne są także w wersji z białą czekoladą i o smaku karmelowym. Wybierz swoje ulubione. :)
Czytaj całość
Krem z orzechów laskowych
Uwielbiam krem orzechowy, jest stosunkowo ciężki, więc robię go na bazie budyniu, a największym sekretem jego smaku jest delikatne prażenie orzechów.
Czytaj całość
Krem mascarpone nutą piernika
Mascarpone i pierniki - to połączenie, to szczyt szczęścia.
Czytaj całość
Frużelina truskawkowa
Truskawki to owoce używane w tortach najczęściej. Mogą być świeże lub w postaci frużeliny.
Czytaj całość
Ganache z gorzkiej czekolady
Ganache to nic innego jak połączenie na ciepło czekolady z wysokoprocentową śmietanką.
W zależności od temperatury i ilości użytej czekolady możemy otrzymać różne postacie ganache do różnych celów.
Który z nich lubisz najbardziej? Z białej czekolady czy z gorzkiej.
Czytaj całość
W zależności od temperatury i ilości użytej czekolady możemy otrzymać różne postacie ganache do różnych celów.
Który z nich lubisz najbardziej? Z białej czekolady czy z gorzkiej.