Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Kremy

Frużelina mango

Frużelina mango

Frużelina mango dodaje lekkiego owocowego akcentu w każdym torcie, szczególne pasuje jednak do nieco cięższych orzechowych aromatów.
Czytaj całość
Krem z Michałków

Krem z Michałków

Oddaję do Twojej dyspozycji kolejną wariację kremu z serkiem mascarpone. Michałki to jedne z moich ulubionych cukierków do kremu, kiedyś były tylko w klasycznym wariancie z czekoladą i orzeszkami ziemnymi, teraz dostępne są także w wersji z białą czekoladą i o smaku karmelowym. Wybierz swoje ulubione. :)
Czytaj całość
Krem z orzechów laskowych

Krem z orzechów laskowych

Uwielbiam krem orzechowy, jest stosunkowo ciężki, więc robię go na bazie budyniu, a największym sekretem jego smaku jest delikatne prażenie orzechów.
Czytaj całość
Krem mascarpone nutą piernika

Krem mascarpone nutą piernika

Mascarpone i pierniki - to połączenie, to szczyt szczęścia.
Czytaj całość
Frużelina truskawkowa

Frużelina truskawkowa

Truskawki to owoce używane w tortach najczęściej. Mogą być świeże lub w postaci frużeliny.
Czytaj całość
Ganache z gorzkiej czekolady

Ganache z gorzkiej czekolady

Ganache to nic innego jak połączenie na ciepło czekolady z wysokoprocentową śmietanką.
W zależności od temperatury i ilości użytej czekolady możemy otrzymać różne postacie ganache do różnych celów.
Który z nich lubisz najbardziej? Z białej czekolady czy z gorzkiej.
Czytaj całość
Poprzednia
Następna
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności