Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Kremy

Krem maślany ganache

Krem maślany ganache

To intensywnie czekoladowy krem na bazie śmietanki, czekolady i masła. Ma konsystencję idealną do obłożenia tortu, kolor w sam raz na korę i smak, który sprawia, że może nie doczekać włożenia do tortu ;)
Czytaj całość
Krem cytrynowy

Krem cytrynowy

To wyrazisty i intensywnie cytrynowy krem, który idealnie nadaje się jako kontrast smakowy do bardzo słodkich kremów. Łączy w sobie kremowy smak śmietanki z serkiem oraz lemon curd.
To idealny krem do przełamania intensywnej słodyczy bezy Pavlovej.
Czytaj całość
Frużelina borówkowa

Frużelina borówkowa

To moja ulubiona frużelina. Borówki nie są zbyt słodkie i mają nieco naturalnego kwasku. Absolutnie zauroczyły mnie jednak kolorem, jakiego nabierają podczas ogrzewania - jak to określiła moja przyjaciółka: głęboko pieceacake'owy
Czytaj całość
Krem borówkowy

Krem borówkowy

To pyszny krem z borówek amerykańskich, niezbyt słodki, o pełnym owocowym smaku z lekką kwaskową nutą. Doskonale balansuje słodycz cięższych kremów przykład karmelowego czy chałwowego.
Świetnie sprawdzi się także na babeczkach czy delikatnej Pavlovej.
Czytaj całość
Krem bananowy z białą czekoladą

Krem bananowy z białą czekoladą

Skomponowałam ten krem specjalnie dla mojej córki, która uwielbia banany, dopełniły go prażone płatki migdałów i brązowy cukier, który dodał lekkiej nuty karmelu.
Czytaj całość
Karmelizowane plastry gruszek

Karmelizowane plastry gruszek

Karmelizowane plastry gruszek w odcieniach czerwieni, żółci i złota okryły jesienny tort urodzinowy.
Czytaj całość
Poprzednia
Następna
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności