Beza w czekoladzie do tortu
Beza może stanowić osobną warstwę "ciasta" w torcie, ale może także być chrupiącym elementem wewnątrz kremu.
Urozmaica strukturę tortu i zaskakuje kruchością w kremowym wnętrzu, ale jak sprawić by pozostała chrupiąca?
Czytaj całość
Urozmaica strukturę tortu i zaskakuje kruchością w kremowym wnętrzu, ale jak sprawić by pozostała chrupiąca?
Chrupka do tortu o smaku oreo
Chrupka urozmaica strukturę tortu już przez sam fakt, że włożona do kremu pozostaje chrupiąca. Dodatkowo wnosi intensywny smak czekolady.
Czytaj całość
Tynk ganache z białej czekolady z masłem
Tradycyjny ganache to połączenie na ciepło czekolady z wysokoprocentową śmietanką, ale biała czekolada, to nie do końca czekolada.
Dlatego aby ułatwić rozprowadzanie i zapewnić odpowiednią stabilność masy połączyłam go z masłem. To wręcz idealny krem do tynkowania tortu.
Czytaj całość
Dlatego aby ułatwić rozprowadzanie i zapewnić odpowiednią stabilność masy połączyłam go z masłem. To wręcz idealny krem do tynkowania tortu.
Krem mascarpone ze śmietanką (bez jajek)
Wiele głosów słyszę od Was ostatnio, że z różnych przyczyn wolicie nie używać surowych jajek do kremu, dlatego przygotowałam dla Was przepis na krem mascarpone bez jajek za to z dodatkiem śmietanki kremówki, W porównaniu do klasycznego kremu tiramisu, różni się on smakiem i konsystencją - jest nieco mniej kremowy, za to bardziej zwarty.
Czytaj całość