Syrop z kwiatów lipy
Nasze babcie wykorzystywały syrop z kwiatów lipy, na pierwsze objawy przeziębienia, ale ten gęsty, miodowy specyfik ma przede wszystkim cudowny, delikatny smak. Już od wielu lat wykorzystuję własne przetwory z babcinych przepisów do tortów i deserów, a syrop z kwiatów lipy idealnie nadaje się do aromatyzowania kremów i nasączania lekkich, orzeźwiających tortów.
Czytaj całość
Krem pina colada
To cudowne połączenie tropikalnego ananasa ze słodkim kokosem w egzotycznym kremie o smaku Pina colady.
Czytaj całość
Żelka truskawkowa do tortu
Wielokrotnie mieszałam krem z ugotowaną galaretką, tym razem jednak postanowiłam zrobić z niej wyjątkowe przełożenie warstw tortu wypełnione owocami - żelowe i soczyste za razem.
Czytaj całość
Krem mascarpone z kawową czekoladą
Serek mascarpone, słodycz czekolady i wyraźny kawowy aromat - hmm, to tygrysy lubią najbardziej ;).
Czytaj całość