Krem ganache whisky
Też zauważyłaś, że ostatnio bardzo modne zrobiły się męskie torty? Przy takim torcie prawie zawsze pada pytanie o smak whisky, dlatego postanowiłam skomponować krem, który idealnie wpasuje się w ten klimat.
Whisky połączyłam w lekkim musie z gorzką czekoladą i delikatnym aromatem pomarańczy, czujesz?
Czytaj całość
Whisky połączyłam w lekkim musie z gorzką czekoladą i delikatnym aromatem pomarańczy, czujesz?
Żelka do tortu o smaku szarlotki
To kolejna propozycja urozmaicenia smaku i tekstury tortu warstwą żelki. Dziś aromatyczne połączenia jabłek i cynamonu w delikatnej żelowej teksturze galaretki.
Czytaj całość
Frużelina o smaku szarlotki
Frużelina z prażonych jabłek z dodatkiem brązowego cukru i odrobiny cynamonu. Już czuję, ten słodki, unoszący się w powietrzu smak cynamonowej kory, czyżby zbliżały się Święta?
Czytaj całość
Krem z owoców leśnych
To kwaskowaty krem o konsystencji musu. Łączy kremowy smak śmietanki z serkiem, czekoladą rubinowąi intensywnym smakiem owoców leśnych.
Doskonale balansuje bardzo słodkie smaki
Czytaj całość
Doskonale balansuje bardzo słodkie smaki
Frużelina z owoców leśnych
Frużelina z owoców leśnych ma orzeźwiający, kwaskowaty smak i doskonale kompensuje cięższe, słodkie aromaty.
Czytaj całość
Syrop z kwiatów akacji
Syrop z kwiatów akacji jest bardzo aromatyczny, a dodatek cytryny cudownie go dopełnia. Już nasze babcie wiedziały że akacja ma właściwości odtruwające i uspokajające, ale przede wszystkim ma absolutnie cudowny aromat, który doskonale dopełnia lekkie, owocowe torty.
Czytaj całość