Krem mascarpone solony karmel
Wyjątkowe połączenie intensywnej karmelowej słodyczy z równie wyraźną nutą soli - intrygujące prawda?
Sporo się ostatnio słyszy o solonym karmelu, więc kiedy zobaczyłam lody o tym smaku, nie odmówiłam sobie przyjemności :).
I było warto. Następnego dnia skomponowałam ten krem na bazie karmelu i masła orzechowego.
Czytaj całość
Sporo się ostatnio słyszy o solonym karmelu, więc kiedy zobaczyłam lody o tym smaku, nie odmówiłam sobie przyjemności :).
I było warto. Następnego dnia skomponowałam ten krem na bazie karmelu i masła orzechowego.
Krem czekoladowo - miętowy
Niezwykle aromatyczna wersja kremu z serka mascarpone przełamanego gorzką czekoladą i nutą mięty. Jest wyrazisty, nie za słodki - wspaniały.
Czytaj całość
Krem maślany na bezie szwajcarskiej
Krem maślany na bezie szwajcarskiej jest bardzo lekki i delikatny, a przy tym doskonale trzyma nadaną formę, co sprawia, że jest wręcz idealny do nakładania za pomocą szprycy.
Czytaj całość
Lemon curd
Lemon curd - doskonałe słodko-kwaśne połączenie wprowadza orzeźwienie cytryn i pomaga przełamać słodycz tortowych kremów.
Czytaj całość