
Frużelina z owoców leśnych
Frużelina z owoców leśnych ma orzeźwiający, kwaskowaty smak i doskonale kompensuje cięższe, słodkie aromaty.
Czytaj całość

Syrop z kwiatów akacji
Syrop z kwiatów akacji jest bardzo aromatyczny, a dodatek cytryny cudownie go dopełnia. Już nasze babcie wiedziały że akacja ma właściwości odtruwające i uspokajające, ale przede wszystkim ma absolutnie cudowny aromat, który doskonale dopełnia lekkie, owocowe torty.
Czytaj całość

Syrop z kwiatów lipy
Nasze babcie wykorzystywały syrop z kwiatów lipy, na pierwsze objawy przeziębienia, ale ten gęsty, miodowy specyfik ma przede wszystkim cudowny, delikatny smak. Już od wielu lat wykorzystuję własne przetwory z babcinych przepisów do tortów i deserów, a syrop z kwiatów lipy idealnie nadaje się do aromatyzowania kremów i nasączania lekkich, orzeźwiających tortów.
Czytaj całość

Żelka truskawkowa do tortu
Wielokrotnie mieszałam krem z ugotowaną galaretką, tym razem jednak postanowiłam zrobić z niej wyjątkowe przełożenie warstw tortu wypełnione owocami - żelowe i soczyste za razem.
Czytaj całość