Pierniki miękkie
Wszystko się zmienia, kiedyś ciasto na pierniki leżakowało tygodniami, a ja w napięciu czekałam, kiedy w końcu zmiękną. Dziś prosicie o przepis na pierniki, które nie leżakują i od razu po upieczeniu są miękkie. Wyszłam więc na przeciw Waszym oczekiwaniom i zaadoptowałam stary przepis mojej mamy do nowej formy mięciutkich pierników, które dzięki kwaśnemu składnikowi - śmietanie, nabrały nieco cech kruchego ciasta.
Czytaj całość
Biszkopt zielony
Biszkopt waniliowy w kolorze zielonym jest bardzo przydatny do wszelkich dekoracji imitujących mech, trawę czy liście. Zielony kolor pochodzi ze zmiksowanego szpinaku, który dodałam do ciasta i od razu uprzedzę pytania sceptyków, nie, w ogóle nie wyczujesz go w smaku.
Czytaj całość
Biszkopt z liofilizowanymi malinami / truskawkami
Biszkopt w kolorze różu, naturalnie zabarwiły go liofilizowane maliny - naturalnie i pysznie, no i jak pachnie. :)
Czytaj całość
Cieniowane bezy
Uwielbiam bezy w każdym kolorze, a kiedy jeszcze przechodzą łagodnie w kilka odcieni, nikt im się nie oprze.
Są świetną, słodką przekąską na słodkim stole i dekoracją delikatnych tortów. A Ty, w jakiej roli lubisz je najbardziej.
Czytaj całość
Są świetną, słodką przekąską na słodkim stole i dekoracją delikatnych tortów. A Ty, w jakiej roli lubisz je najbardziej.