Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Ciasta

Biszkopt dyniowy

Biszkopt dyniowy

Cudownie wilgotny biszkopt z dodatkiem prażonej dyni i dalekim aromatem pomarańczy. świetnie komponuje się z czekoladą, piernikiem i kwaśną pomarańczą.
Czytaj całość
Czekoladowy biszkopt z masłem

Czekoladowy biszkopt z masłem

Zwarte, stosunkowo ciężkie i wytrzymałe ciasto, bardzo popularne za oceanem i na wyspach, które przydaje się w trudnych warunkach (na przykład dalekiego transportu) czy do tortów 3D. Łatwiej jest, po przełożeniu, wycinać z niego przestrzenne kształty, a co najważniejsze, pomimo ciężaru, pozostają stabilne.
Czytaj całość
Babeczki dyniowe

Babeczki dyniowe

Na chłodne, jesienne wieczory połączyłam dynię i aromatyczny cynamon, w wyjątkowe babeczki, a potem, już tylko spadały liście ;)
Czytaj całość
Biszkopt migdałowy

Biszkopt migdałowy

Chrupiący biszkopt z dodatkiem płatków migdałowych i aromatycznej mąki migdałowej idealnie łączy się z delikatnymi, owocowymi kremami czy białą czekoladą .
Czytaj całość
Biszkopt cytrynowy

Biszkopt cytrynowy

Delikatny biszkopt o orzeźwiającym, cytrynowym smaku stanowi idealną bazę dla lekkich, owocowych tortów. W sam raz na letnie przyjęcie.
Czytaj całość
Piernikowe choinki

Piernikowe choinki

Do piernikowego kompletu brakuje już tylko choinki, ozdobiona sznurem lukrowych lampek czeka na pierwszą gwiazdkę.
Czytaj całość
Poprzednia
Następna
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności