Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Smakowite nowości na blogu

Syrop z kwiatów lipy

Syrop z kwiatów lipy

Nasze babcie wykorzystywały syrop z kwiatów lipy, na pierwsze objawy przeziębienia, ale ten gęsty, miodowy specyfik ma przede wszystkim cudowny, delikatny smak. Już od wielu lat wykorzystuję własne przetwory z babcinych przepisów do tortów i deserów, a syrop z kwiatów lipy idealnie nadaje się do aromatyzowania kremów i nasączania lekkich, orzeźwiających tortów.
Czytaj całość
Krem pina colada

Krem pina colada

To cudowne połączenie tropikalnego ananasa ze słodkim kokosem w egzotycznym kremie o smaku Pina colady.
Czytaj całość
Akademia Słodkich Dekoracji otwarła się dla Ciebie

Akademia Słodkich Dekoracji otwarła się dla Ciebie

Pół roku przygotowań i intensywnej pracy byś mogła dziś zasiąść w ławach Akademii Słodkich Dekoracji i dołączyć do wyjątkowego grona Cukrowych Artystek.
Czekamy jeszcze tylko na Ciebie
Czytaj całość
Żelka truskawkowa do tortu

Żelka truskawkowa do tortu

Wielokrotnie mieszałam krem z ugotowaną galaretką, tym razem jednak postanowiłam zrobić z niej wyjątkowe przełożenie warstw tortu wypełnione owocami - żelowe i soczyste za razem.
Czytaj całość
Krem mascarpone z kawową czekoladą

Krem mascarpone z kawową czekoladą

Serek mascarpone, słodycz czekolady i wyraźny kawowy aromat - hmm, to tygrysy lubią najbardziej ;).
Czytaj całość
Anatomia tortu - czyli jak zrobić pyszny i stabilny tort w 4 krokach

Anatomia tortu - czyli jak zrobić pyszny i stabilny tort w 4 krokach

Już 22 czerwca zapraszam Cie na 4 dniowe wyzwanie, w którym przeprowadzę Cię przez cztery kroki od projektu, do pysznego i stabilnego tortu, gotowego do dekoracji.
Czytaj całość
Poprzednia
Następna
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności