Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Smakowite nowości na blogu

Anatomia tortu - czym otynkować tort

Anatomia tortu - czym otynkować tort

Wybór odpowiedniego kremu do tynkowania zależy od dekoracji, jaką chcemy na nim położyć i od preferencji. Ostatnio w dobie powrotu do prostoty i natury, torty wykończone kremem bardzo zyskują na popularności. Czy będzie to stały trend, czy chwilowa moda, której nie opiera się także słodka branża, czas pokaże. Ja osobiście bardzo liczę na powrót masy cukrowej ;)
Czytaj całość
Anatomia tortu - jak przełożyć tort

Anatomia tortu - jak przełożyć tort

Przekładanie tortu, ma też drugą, tę bardziej techniczą stronę. Jak uzyskać stabilny i równy tort gotowy do każdego rodzaju dekoracji. Co decyduje o tym, że nie ropłynie się w lodówce, czy nie ulegnie uszkodzeniu podczas transportu?
W rancie, czy bez, to zaledwie pierwsza z wielu kwestii.
Czytaj całość
Anatomia tortu - czym przełożyć tort

Anatomia tortu - czym przełożyć tort

Co się w torcie zmieści - czyli kolejny etap projektowania, który poprowadzi nas smakowicie przez tortowe warstwy. Czym przełożyć tort, żeby rozpływał się w ustach, żeby zachwycał różnorodnoscią tekstur i harmonią smaków?
Krem - to oczywiste, ale to zaledwie początek smakowitych możliwości.
Czytaj całość
Anatomia tortu - wszystko o biszkoptach

Anatomia tortu - wszystko o biszkoptach

Rozłożyłyśmy już tort na części pierwsze i mamy część projektu, teraz czas dobrać smaki i zaplanować biszkopty: jakiego będą rodzaju, smaku i w jakiej ilości. I to jest najlepszy moment, żeby obudzić piekarnik ;)
Czytaj całość
Anatomia tortu - projekt to podstawa

Anatomia tortu - projekt to podstawa

Anatomia tortu to wyzwanie, w którym rozkładam tort na części pierwsze i prowadzę Cię krok po kroku do pysznego i stabilnego tortu, gotowego pod każdy rodzaj dekoracji. Od czego zacząć?
Jak zawsze od projektu
Czytaj całość
Syrop z kwiatów akacji

Syrop z kwiatów akacji

Syrop z kwiatów akacji jest bardzo aromatyczny, a dodatek cytryny cudownie go dopełnia. Już nasze babcie wiedziały że akacja ma właściwości odtruwające i uspokajające, ale przede wszystkim ma absolutnie cudowny aromat, który doskonale dopełnia lekkie, owocowe torty.
Czytaj całość
Poprzednia
Następna
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności