Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Smakowite nowości na blogu

7 błędów podczas tynkowania tortu

7 błędów podczas tynkowania tortu

Z pośród wszystkich pytań które dostaję, najczęściej powtarzają się te, związane z tynkowaniem tortu, co nie dziwi, biorąc pod uwagę, że zewnętrzna warstwa kremu na torcie, zwana w słodkiej branży tynkiem, w dużej mierze decyduje o jego ostatecznym wyglądzie.
Często tynk to ostatnia warstwa, na której układane są dekoracje, od jakości jego wykonania zależy więc całe, estetyczne tortu.
Dziś więc 7 błędów, czyli 7 newralgicznych punktów, które mogą zrujnować wygląd naszego tortu.
Czytaj całość
Biszkopt lawendowy

Biszkopt lawendowy

Aromatyczny biszkopt o delikatnym smaku lawendy, stanowi idealne połączenie z owocami jagodowymi, białą czekoladą czy cytrusami. To doskonałe ciasto do lekkich, kończących lato tortów.
Czytaj całość
Czekolada plastyczna

Czekolada plastyczna

Czekolada plastyczna to jeden z najbardziej popularnych materiałów do tworzenia jadalnych, słodkich dekoracji. Jest elastyczna jak plastelina, dzięki czemu można ją dowolnie formować, a do tego rozkosznie pachnie i smakuje. Można zrobić ja z każdego rodzaju czekolady, więc możesz wykorzystać swoją ulubioną.
Czytaj całość
Frużelina z owoców leśnych

Frużelina z owoców leśnych

Frużelina z owoców leśnych ma orzeźwiający, kwaskowaty smak i doskonale kompensuje cięższe, słodkie aromaty.
Czytaj całość
Piąte urodziny bloga

Piąte urodziny bloga

Przez ostatnie pięć lat, tutaj w mojej wirtualnej pracowni, opowiadałam Wam o mojej słodkiej pasji, której uzewnętrznieniem jest blog "Kawał Ciacha" i jego youtube'owy braciszek, o uszczęśliwianiu ludzi wyjątkowym dla nich kawałkiem ciacha i wreszcie o inspirowaniu, wspieraniu i szkoleniu Cukrowych Artystek w ramach platformy kursowej i grupy Akademii Słodkich Dekoracji.
Razem tworzymy cudowną, dzielącą tę samą pasję społeczność. Dołącz do nas
Czytaj całość
Anatomia tortu - jak otynkować tort

Anatomia tortu - jak otynkować tort

Jak idealnie otynkować tort? Wpływają na to dwa czynniki, po pierwsze tynk o doskonałej konsystencji i po drugie odpowiednia technika. Każdy w końcu opracowuje własny, najbardziej odpowiedni dla siebie sposób nakładania i gładzenia tynku, ale jest kilka prostych wskazówek, które po zaledwie kilku próbach pomogą Ci nałożyć równy i gładki tynk.
Czytaj całość
Poprzednia
Następna
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności