Żelka do tortu z owoców kiwi
Tym razem zupełnie wyjątkowa żelka do urozmaicenia smaku i tekstury tortu, deseru czy monoporcji. Cudowna w każdej odsłonie, dziś wyjątkowe, choć różne połączenia kiwi.
Czytaj całość
Męski tort w kształcie bryły betonu
Ten minimalistyczny tort obrazuje jeden z najmodniejszych ostatnio trendów w cukiernictwie artystycznym, zwłaszcza wśród torów dla panów czyli beton. Surową bryłę ociepla, nieprzypadkowo, gałązka kwitnącej forsycji, szary i żółty to dwie barwy ogłoszone przez Pantone kolorami roku 2021.
Czytaj całość
Tort czekoladowy z whisky
Po ogromnym sukcesie "kawałków ciacha", które komponowałam według upodobań smakowych moich czytelników i wielu pytaniach o łączenie smaków w torcie, oficjalnie ruszamy z nową edycją najlepszych połączeń smakowych.
Dostosowałam nowy "Kawał Ciacha" do aktualnych trendów, dzięki czemu zyskał dodatkowy biszkopt i kolejne piętro kremu. To przepis na torty o wysokości piętra 12-15cm.
A rozpoczynamy od wyjątkowego, mocno czekoladowego tortu z whisky i nutą pomarańczy. Powstał na specjalnie życzenie i zyskał miano wyjątkowo męskiego połączenia smaków.
Czytaj całość
Dostosowałam nowy "Kawał Ciacha" do aktualnych trendów, dzięki czemu zyskał dodatkowy biszkopt i kolejne piętro kremu. To przepis na torty o wysokości piętra 12-15cm.
A rozpoczynamy od wyjątkowego, mocno czekoladowego tortu z whisky i nutą pomarańczy. Powstał na specjalnie życzenie i zyskał miano wyjątkowo męskiego połączenia smaków.
Krem ganache whisky
Też zauważyłaś, że ostatnio bardzo modne zrobiły się męskie torty? Przy takim torcie prawie zawsze pada pytanie o smak whisky, dlatego postanowiłam skomponować krem, który idealnie wpasuje się w ten klimat.
Whisky połączyłam w lekkim musie z gorzką czekoladą i delikatnym aromatem pomarańczy, czujesz?
Czytaj całość
Whisky połączyłam w lekkim musie z gorzką czekoladą i delikatnym aromatem pomarańczy, czujesz?
Biszkopt jasny z masłem
W zależności od potrzeb biszkopt może być delikatny i puszysty albo twardszy i bardziej zwarty. Kiedy czeka Cię wyzwanie: tort 3D, wysokie i ciężkie piętra, albo duży, wielopiętrowy projekt, lepiej jest wybrać bardziej stabilne ciasto, które zachowa formę i nie ulegnie zniekształceniu, czyli biszkopt genueński z masłem, do zadań specjalnych
Czytaj całość