
Krem mascarpone z nutą cytryny
To bardzo prosty krem do tortu, który pasuje do każdego innego. Ten krem na bazie serka mascarpone i kremowej śmietanki odświeża nuta świeżej cytryny, dlatego świetnie nadaje się jako dopełnienie innych intensywniejszych aromatów w torcie.
Czytaj całość

Tort lodowisko Naprzód Janów
Aura za oknem nieuchronnie prowadzi nas już ku jesieni, a to znak, że właśnie rozpoczął się nowy sezon hokejowy. W tym roku ukochany klub obchodzi 95 lecie, więc jak nic tort się należy i klubowi i jego najwierniejszemu kibicowi.
Dzisiejszy kawałek jest biały jak tafla lodowiska i ma orzeźwiający cytrynowy aromat.
Czytaj całość
Dzisiejszy kawałek jest biały jak tafla lodowiska i ma orzeźwiający cytrynowy aromat.

Krem mascarpone - tiramisu
Klasyczny, włoski krem tiramisu z serka mascarpone, jajek i cukru nie da się porównać z niczym. Delikatny, kremowy, wprost rozpływa się w ustach, To klasyczny krem z deseru tiramisu i wielu jego wariacji.
Czytaj całość

Tort pół na pół Parawaning
Letnie upały nad Bałtykiem zatarły się już nieco w pamięci, więc na kończące wakacje urodziny dziadka i wnuczki postanowiłam przypomnieć im tamten wspaniały czas.
Dzisiejszy obsypany "piachem" kawałek pochodzi z wspólnego tortu "pół na pół" a granicę miedzy dziadkowym i wnuczkowym kawałkiem plaży wyznaczył parawan - parawaning po polsku ;).
Pół dziadka leżak ma, a wnuczki pół?
Czytaj całość
Dzisiejszy obsypany "piachem" kawałek pochodzi z wspólnego tortu "pół na pół" a granicę miedzy dziadkowym i wnuczkowym kawałkiem plaży wyznaczył parawan - parawaning po polsku ;).
Pół dziadka leżak ma, a wnuczki pół?

Witaj
Zapraszam Cię na kawał ciacha, ale nie zwyczajnego, jak te, które stawiamy na stole do popołudniowej kawy.
To ciasto szczególne, bo uświetnia wszystkie, ważne dni w naszym życiu.
To ciasto niezwykłe, bo oprócz cudownego smaku zachwyca oryginalnym wyglądem, podkreślając wyjątkowy charakter każdej uroczystości. Cukier, mąka, jajka, ale jak sprawić by było wyjątkowe, jak tchnąć w nie duszę?
To proste, pomyśl: tort, a ja pokażę Ci jak biszkopt i krem zamienić w dzieło sztuki.
Czytaj całość
To ciasto szczególne, bo uświetnia wszystkie, ważne dni w naszym życiu.
To ciasto niezwykłe, bo oprócz cudownego smaku zachwyca oryginalnym wyglądem, podkreślając wyjątkowy charakter każdej uroczystości. Cukier, mąka, jajka, ale jak sprawić by było wyjątkowe, jak tchnąć w nie duszę?
To proste, pomyśl: tort, a ja pokażę Ci jak biszkopt i krem zamienić w dzieło sztuki.