
Tort cytrynowo - borówkowy
Wyjątkowo orzeźwiające i aromatyczne połączenie cytryny, borówki i sprite. W wersji z pazurem żelkę może zastąpić shotem ze sprite i białego Martini.
Czytaj całość

Crumble czyli kruszonka
Kawałeczki kruchego ciasta świetnie sprawdzają się w roli chrupki do tortu. Przypieczona słabiej nasiąka, a pokryta dodatkowo warstewką czekolady zachowuje chrupkość w miękkiej strukturze tortu.
Czytaj całość

Żelka sprite do tortu
Żelka dodaje wyjątkowych doznań smakowych do tortu nie tylko ze względu na swoją konsystencję, ale także intensywny smak. Już od jakiegoś czasu kusiło mnie by wypróbować Sprite jako łącznik i kontrast smakowy jednocześnie.
Czytaj całość

Dzieci idą do szkoły a mamy do Akademii
Dołącz do Akademii Kawał Ciacha i odkryj jesienne nowości. Przez 7 dni mogłaś uchylić drzwi Akademii Słodkich Dekoracji Kawał Ciacha, zajrzeć i skorzystać ze szkoleń i materiałów edukacyjnych na platformie online w wyjątkowej promocji
Czytaj całość

Krem pomarańczowy
Krem o smaku aromatycznej pomarańczy. Łączy on kremowy smak śmietanki z serkiem, orange curd oraz nutami brzoskwini.
Czytaj całość

Biszkopt do naked cake
W zależności od przeznaczenia, biszkopt może być delikatny i puszysty albo bardziej zwarty.
Taki właśnie mniej kruszący się biszkopt przyda Ci się do tortów i mini deserów typu naked cake, gdzie zewnętrzna krawędź tortu pozostaje odsłonięta i musi wyglądać idealnie.
Czytaj całość
Taki właśnie mniej kruszący się biszkopt przyda Ci się do tortów i mini deserów typu naked cake, gdzie zewnętrzna krawędź tortu pozostaje odsłonięta i musi wyglądać idealnie.