
Tort dla filmowca Klaps
To już 90 gala wręczenia "Oskarów" - zupełnie wyjątkowe wydarzenie dla całej branży filmowej i wszystkich miłośników kina.
Miałam okazję, przez pewien czas, zawodowo zetknąć się z tym światem i mogę dziś powiedzieć tylko, że był to wyjątkowy czas ekstremalnych doświadczeń, kreatywnych wyzwań i niesamowitych ludzi, których tam spotkałam. Ach się rozmarzyłam...
Dzisiejszy, mocno czekoladowy kawałek klapsa, rozkosznie kusi delikatną nutą wiśni i pomarańczy.
więc "Piece A Cake", scana 1, ujęcie 1, klaps
Czytaj całość
Miałam okazję, przez pewien czas, zawodowo zetknąć się z tym światem i mogę dziś powiedzieć tylko, że był to wyjątkowy czas ekstremalnych doświadczeń, kreatywnych wyzwań i niesamowitych ludzi, których tam spotkałam. Ach się rozmarzyłam...
Dzisiejszy, mocno czekoladowy kawałek klapsa, rozkosznie kusi delikatną nutą wiśni i pomarańczy.
więc "Piece A Cake", scana 1, ujęcie 1, klaps

Cieniowane bezy
Uwielbiam bezy w każdym kolorze, a kiedy jeszcze przechodzą łagodnie w kilka odcieni, nikt im się nie oprze.
Są świetną, słodką przekąską na słodkim stole i dekoracją delikatnych tortów. A Ty, w jakiej roli lubisz je najbardziej.
Czytaj całość
Są świetną, słodką przekąską na słodkim stole i dekoracją delikatnych tortów. A Ty, w jakiej roli lubisz je najbardziej.

Naked cake z cieniowanymi bezami
Naked cake przechodzi ostatnio swój renesans. Lekki, kremowy, ucieszy najbardziej wymagających, choć jak dla mnie nieco zbyt nagi, jak na tort. Z założenia nie obkłada się go masą cukrową, więc jak go ozdobić?
Im bardziej naturalnie i rustykalnie, tym lepiej: żywe kwiaty, makaroniki, czekoladki czy ... bezy.
Ten delikatny tort urodzinowy, z bezami w odcieniach błękitu, powstał dla dziadka - tradycjonalisty w każdym calu i okazał się strzałem w dziesiątkę.
Czytaj całość
Im bardziej naturalnie i rustykalnie, tym lepiej: żywe kwiaty, makaroniki, czekoladki czy ... bezy.
Ten delikatny tort urodzinowy, z bezami w odcieniach błękitu, powstał dla dziadka - tradycjonalisty w każdym calu i okazał się strzałem w dziesiątkę.

Frużelina mango
Frużelina mango dodaje lekkiego owocowego akcentu w każdym torcie, szczególne pasuje jednak do nieco cięższych orzechowych aromatów.
Czytaj całość

Krem z Michałków
Oddaję do Twojej dyspozycji kolejną wariację kremu z serkiem mascarpone. Michałki to jedne z moich ulubionych cukierków do kremu, kiedyś były tylko w klasycznym wariancie z czekoladą i orzeszkami ziemnymi, teraz dostępne są także w wersji z białą czekoladą i o smaku karmelowym. Wybierz swoje ulubione. :)
Czytaj całość