Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Smakowite nowości na blogu

Tort dla filmowca Klaps

Tort dla filmowca Klaps

To już 90 gala wręczenia "Oskarów" - zupełnie wyjątkowe wydarzenie dla całej branży filmowej i wszystkich miłośników kina.
Miałam okazję, przez pewien czas, zawodowo zetknąć się z tym światem i mogę dziś powiedzieć tylko, że był to wyjątkowy czas ekstremalnych doświadczeń, kreatywnych wyzwań i niesamowitych ludzi, których tam spotkałam. Ach się rozmarzyłam...
Dzisiejszy, mocno czekoladowy kawałek klapsa, rozkosznie kusi delikatną nutą wiśni i pomarańczy.
więc "Piece A Cake", scana 1, ujęcie 1, klaps
Czytaj całość
Cieniowane bezy

Cieniowane bezy

Uwielbiam bezy w każdym kolorze, a kiedy jeszcze przechodzą łagodnie w kilka odcieni, nikt im się nie oprze.
Są świetną, słodką przekąską na słodkim stole i dekoracją delikatnych tortów. A Ty, w jakiej roli lubisz je najbardziej.
Czytaj całość
Naked cake z cieniowanymi bezami

Naked cake z cieniowanymi bezami

Naked cake przechodzi ostatnio swój renesans. Lekki, kremowy, ucieszy najbardziej wymagających, choć jak dla mnie nieco zbyt nagi, jak na tort. Z założenia nie obkłada się go masą cukrową, więc jak go ozdobić?
Im bardziej naturalnie i rustykalnie, tym lepiej: żywe kwiaty, makaroniki, czekoladki czy ... bezy.
Ten delikatny tort urodzinowy, z bezami w odcieniach błękitu, powstał dla dziadka - tradycjonalisty w każdym calu i okazał się strzałem w dziesiątkę.
Czytaj całość
Frużelina mango

Frużelina mango

Frużelina mango dodaje lekkiego owocowego akcentu w każdym torcie, szczególne pasuje jednak do nieco cięższych orzechowych aromatów.
Czytaj całość
Krem z Michałków

Krem z Michałków

Oddaję do Twojej dyspozycji kolejną wariację kremu z serkiem mascarpone. Michałki to jedne z moich ulubionych cukierków do kremu, kiedyś były tylko w klasycznym wariancie z czekoladą i orzeszkami ziemnymi, teraz dostępne są także w wersji z białą czekoladą i o smaku karmelowym. Wybierz swoje ulubione. :)
Czytaj całość
Krem z orzechów laskowych

Krem z orzechów laskowych

Uwielbiam krem orzechowy, jest stosunkowo ciężki, więc robię go na bazie budyniu, a największym sekretem jego smaku jest delikatne prażenie orzechów.
Czytaj całość
Poprzednia
Następna
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności