Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Smakowite nowości na blogu

Tort Bonsai

Tort Bonsai

To tort zupełnie wyjątkowy, powstał w dowód wdzięczności od uczniów i rodziców dla nauczyciela - mistrza, który sztuki walki i zasady japońskiej filozofii życia krzewi już od 40 lat.
Świat japońskich symboli i znaczeń zupełnie odbiega od naszego, czy wiesz, na przykład, że liczba 4 to fatalny omen - omen śmierci. Budynki w Japonii często nie mają czwartego piętra, a żaden Japończyk nie stanie do zdjęcia, kiedy są na nim 4 osoby. Nie bądź więc zdziwiony, że na tym jubileuszowym torcie brakuje liczby 40.
Czytaj całość
Tort malowany kremem

Tort malowany kremem

Mam wrażenie, że coraz częściej słyszę, "...a można bez masy cukrowej?" Pewnie, że można. Jest wiele technik zdobienia tortów i wiele jadalnych materiałów, które można do tego wykorzystać.
Alternatywą dla masy cukrowej jest bez wątpienia krem maślany i choć nie jestem jego fanką, lubię łączyć go z innymi materiałami: papierem jadalnym czy perełkami - tak jak w tym urodzinowym projekcie.
Czytaj całość
Krem maślany, mleczny do dekoracji

Krem maślany, mleczny do dekoracji

Ten krem na bazie masła ma wyjątkowy mleczny smak i świetnie nadaje się do dekorowania tortów nie obłożonych masą cukrową.
Czytaj całość
Tort dla muzyka Saksofon

Tort dla muzyka Saksofon

Pomyślałam, że tort dla muzyka nie będzie zbyt wielkim wyzwaniem, jakieś klawisze, może mikrofon, więc kiedy usłyszałam, że solenizant gra na sax'ie nieco mną wstrząsnęło.
Saksofon 3D, hmm... Uwielbiam wyzwania. :)
Czytaj całość
Biszkopt z liofilizowanymi malinami / truskawkami

Biszkopt z liofilizowanymi malinami / truskawkami

Biszkopt w kolorze różu, naturalnie zabarwiły go liofilizowane maliny - naturalnie i pysznie, no i jak pachnie. :)
Czytaj całość
Krem mascarpone aromatyzowany kwiatem lipy

Krem mascarpone aromatyzowany kwiatem lipy

Delikatny i wyjątkowo aksamitny krem aromatyzowałam wywarem z kwiatów lipy, który nadał mu specyficzny, delikatny aromat.
Czytaj całość
Poprzednia
Następna
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności