Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Smakowite nowości na blogu

Pierniki miękkie

Pierniki miękkie

Wszystko się zmienia, kiedyś ciasto na pierniki leżakowało tygodniami, a ja w napięciu czekałam, kiedy w końcu zmiękną. Dziś prosicie o przepis na pierniki, które nie leżakują i od razu po upieczeniu są miękkie. Wyszłam więc na przeciw Waszym oczekiwaniom i zaadoptowałam stary przepis mojej mamy do nowej formy mięciutkich pierników, które dzięki kwaśnemu składnikowi - śmietanie, nabrały nieco cech kruchego ciasta.
Czytaj całość
Karmelizowane plastry gruszek

Karmelizowane plastry gruszek

Karmelizowane plastry gruszek w odcieniach czerwieni, żółci i złota okryły jesienny tort urodzinowy.
Czytaj całość
Tort jesienny z karmelizowanymi gruszkami

Tort jesienny z karmelizowanymi gruszkami

Dopadają mnie powoli jesienne melancholie, czas więc coś upiec. ;)
Na jesienne urodziny - kremowy tort w jesiennych kolorach, otoczony wieńcem słodkich liści z plastrów gruszek.
No i jesienna dekoracja stołu dla taty.
Czytaj całość
Frużelina malinowa

Frużelina malinowa

Frużelina malinowa dodaje lekkiego owocowego akcentu w każdym torcie, szczególne pasuje jednak do nieco cięższych orzechowych aromatów.
Czytaj całość
Tort Miraculum biedronka i czarny kot

Tort Miraculum biedronka i czarny kot

Fascynacja moich córek francuską kreskówką pełną białych motyli trwa już jakiś czas, było więc tylko kwestią czasu, kiedy tort w kropki z kocimi oczami stanie się urodzinowym życzeniem. :)
Czytaj całość
Biszkopt zielony

Biszkopt zielony

Biszkopt waniliowy w kolorze zielonym jest bardzo przydatny do wszelkich dekoracji imitujących mech, trawę czy liście. Zielony kolor pochodzi ze zmiksowanego szpinaku, który dodałam do ciasta i od razu uprzedzę pytania sceptyków, nie, w ogóle nie wyczujesz go w smaku.
Czytaj całość
Poprzednia
Następna
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności