
Lukrowane kurki - wielkanocne ciasteczka
Para odświętnie ubranych, pastelowych kurek ozdobiła wielkanocny stół, stanowiąc przy okazji wyjątkowo smaczny deser.
Ciasteczka polukrowałam w pastelowych kolorach, dopasowanych do całości wielkanocnej dekoracji.
Czytaj całość
Ciasteczka polukrowałam w pastelowych kolorach, dopasowanych do całości wielkanocnej dekoracji.

Krem maślany ganache
To intensywnie czekoladowy krem na bazie śmietanki, czekolady i masła. Ma konsystencję idealną do obłożenia tortu, kolor w sam raz na korę i smak, który sprawia, że może nie doczekać włożenia do tortu ;)
Czytaj całość

Krem cytrynowy
To wyrazisty i intensywnie cytrynowy krem, który idealnie nadaje się jako kontrast smakowy do bardzo słodkich kremów. Łączy w sobie kremowy smak śmietanki z serkiem oraz lemon curd.
To idealny krem do przełamania intensywnej słodyczy bezy Pavlovej.
Czytaj całość
To idealny krem do przełamania intensywnej słodyczy bezy Pavlovej.

Tort pień
To wyjątkowy tort dla miłośników czekolady, jest nią dosłownie oklejony.
Za to wewnątrz kusi aromatem świeżych truskawek i nieco kwaśnym, cytrynowym akcentem.
Czytaj całość
Za to wewnątrz kusi aromatem świeżych truskawek i nieco kwaśnym, cytrynowym akcentem.

Tort z bajki Jak Wytresować Smoka
Wiem, dziś premiera. Słyszę to już od roku z okładem. Czkawka, Astrid i smok, a teraz będą nawet dwa, zupełnie nietypowe smoki. Przy takiej miłości bez tortu się nie obejdzie, więc jest. Szczerbatek gdzieś w okolicach wyspy Berk, na samotnej skale, którą oblewają zimne wody oceanu.
Czytaj całość