Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Smakowite nowości na blogu

Biszkopt bezglutenowy

Biszkopt bezglutenowy

Coraz więcej osób nie może jeść klasycznych biszkoptów z powodu alergii na gluten, a to właśnie ten czynnik sprawia, że biszkopt jest sprężysty i miękki. Dlatego przygotowałam biszkopt bez dodatku glutenu, za to z kilkoma wariantami mącznych mieszanek. Dla każdego, coś bezglutenowego. ;)
Czytaj całość
Pierniczki dojrzewające

Pierniczki dojrzewające

Od kiedy moje córki były w stanie utrzymać foremki w rączkach, piekłyśmy i ozdabiałyśmy świąteczne pierniczki - tak jak pamiętam to z dzieciństwa. Z czasem dołączały do nas dzieci przyjaciół i koleżanki, aż w końcu piekłyśmy i zdobiłyśmy pierniki co weekend, zaczynając od połowy listopada, żeby z każdym móc spędzić tych kilka magicznych chwil. Ten przepis na klasyczne pierniki pochodzi z zeszytu mojej mamy, po upieczeniu są twarde i potrzebują kilku dni w chłodnym pomieszczeniu, by nabrać wilgoci z powierza. Dzięki temu są jednak doskonałym budulcem
Czytaj całość
Tynk do tortu

Tynk do tortu

Krem z masła i słodzonego mleka skondensowanego to tynk idealny, jest miękki podczas obkładania, a po schłodzeniu twardy i stabilny zarówno pod masę cukrową, jak i sam, pod różne rodzaje dekoracji.
Czytaj całość
Krem z owoców egzotycznych

Krem z owoców egzotycznych

Aksamitny krem ze śmietanki kremowej, mleka kokosowego i serka mascarpone w połączeniu z owocami egzotycznymi.
Czytaj całość
Frużelina z owoców egzotycznych

Frużelina z owoców egzotycznych

Frużelina z owoców egzotycznych może za każdym razem smakować inaczej w zależności od zestawu owoców tropikalnych, które wybierzemy. To wada, bo trudno o powtarzalność, ale i zaleta, bo każdy może wybrać te owoce, które lubi a i tak będą do siebie pasowały.
Czytaj całość
Biszkopt dyniowy

Biszkopt dyniowy

Cudownie wilgotny biszkopt z dodatkiem prażonej dyni i dalekim aromatem pomarańczy. świetnie komponuje się z czekoladą, piernikiem i kwaśną pomarańczą.
Czytaj całość
Poprzednia
Następna
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności