Beza
Beza może stanowić ciasto samo w sobie jak Pavlova, ale świetnie sprawdza się też jako pojedyncza warstwa w torcie, różnicując jego strukturę.
Czytaj całość
Krem mascarpone ze śmietanką (bez jajek)
Wiele głosów słyszę od Was ostatnio, że z różnych przyczyn wolicie nie używać surowych jajek do kremu, dlatego przygotowałam dla Was przepis na krem mascarpone bez jajek za to z dodatkiem śmietanki kremówki, W porównaniu do klasycznego kremu tiramisu, różni się on smakiem i konsystencją - jest nieco mniej kremowy, za to bardziej zwarty.
Czytaj całość
Krem kawowy
Kawa jest bardzo często łączona z cięższymi aromatami czekolady, orzechów czy karmelu. Krem kawowy to jeden z moich absolutnych faworytów, więc komponując go dodałam aromat białej czekolady, żeby bardziej przypominał cudownie kremowe latte.
Czytaj całość
Tort malowany 3D
Dzisiejszy kawał ciacha w mojej ulubionej gamie kolorystycznej, to kolaż obrazu i przestrzennych elementów kwiatów, które utworzyły razem rodzaj mozaiki 3D.
Czytaj całość