Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Smakowite nowości na blogu

Beza

Beza

Beza może stanowić ciasto samo w sobie jak Pavlova, ale świetnie sprawdza się też jako pojedyncza warstwa w torcie, różnicując jego strukturę.
Czytaj całość
Krem mascarpone ze śmietanką (bez jajek)

Krem mascarpone ze śmietanką (bez jajek)

Wiele głosów słyszę od Was ostatnio, że z różnych przyczyn wolicie nie używać surowych jajek do kremu, dlatego przygotowałam dla Was przepis na krem mascarpone bez jajek za to z dodatkiem śmietanki kremówki, W porównaniu do klasycznego kremu tiramisu, różni się on smakiem i konsystencją - jest nieco mniej kremowy, za to bardziej zwarty.
Czytaj całość
Krem kawowy

Krem kawowy

Kawa jest bardzo często łączona z cięższymi aromatami czekolady, orzechów czy karmelu. Krem kawowy to jeden z moich absolutnych faworytów, więc komponując go dodałam aromat białej czekolady, żeby bardziej przypominał cudownie kremowe latte.
Czytaj całość
Tort malowany 3D

Tort malowany 3D

Dzisiejszy kawał ciacha w mojej ulubionej gamie kolorystycznej, to kolaż obrazu i przestrzennych elementów kwiatów, które utworzyły razem rodzaj mozaiki 3D.
Czytaj całość
Mus malinowy

Mus malinowy

Delikatna pianka o smaku malin i konsystencji ptasiego mleczka. Ma subtelny aromat białej czekolady z nutą wanilii.
Czytaj całość
Czym nasączyć biszkopt

Czym nasączyć biszkopt

Bardzo często pytacie: Jak nasączyć biszkopt? Czym go nasączyć i w jakiej ilości?
Jest wiele możliwości i wiele czynników, które warto uwzględnić.
Dziś więc pochylimy się nieco nad sposobem nasączania biszkoptu i doborem właściwego ponczu do tortu.
Czytaj całość
Poprzednia
Następna
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności