Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Smakowite nowości na blogu

Tort pina colada

Tort pina colada

Tort o smaku piña colada powstał z połączenia aromatów kokosa, ananasa i wanilii, w ramach niespodzianki dodałam jeszcze żelkę pomarańczową. Niniejszym jestem gotowa na lato. :)
Czytaj całość
Tort malinowo - czekoladowy

Tort malinowo - czekoladowy

Tort malinowo - czekoladowy powstał z połączenia aromatów malinowego musu, kokosa i oreo, czyli ulubionych smaków Anity. Dwie osie smakowe to maliny i czekolada - czyli połączenie idealne, reszta aromatów stanowi subtelne dopełnienie.
Czytaj całość
Chrupka do tortu o smaku oreo

Chrupka do tortu o smaku oreo

Chrupka urozmaica strukturę tortu już przez sam fakt, że włożona do kremu pozostaje chrupiąca. Dodatkowo wnosi intensywny smak czekolady.
Czytaj całość
Tynk ganache z białej czekolady z masłem

Tynk ganache z białej czekolady z masłem

Tradycyjny ganache to połączenie na ciepło czekolady z wysokoprocentową śmietanką, ale biała czekolada, to nie do końca czekolada.
Dlatego aby ułatwić rozprowadzanie i zapewnić odpowiednią stabilność masy połączyłam go z masłem. To wręcz idealny krem do tynkowania tortu.
Czytaj całość
Grupa Kawał Ciacha - Akademia wystartowała

Grupa Kawał Ciacha - Akademia wystartowała

Mamy już zamknięte miejsce dla naszej tortowej, artystycznej społeczności, wiec jeśli twoja dusza jest słodka, czuj się zaproszona.
Czytaj całość
Od czego zacząć dekorowanie tortów

Od czego zacząć dekorowanie tortów

Powiedziałabym przekornie, że od pieczenia, bo wbrew pozorom, to najistotniejsza kwestia zanim w ogóle zaczniemy myśleć o dekoracji.
Dlaczego?
Czytaj całość
Poprzednia
Następna
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności