Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Tort dla dziecka Świnka Peppa

wpisy powiazane:

Krem mascarpone z truskawkamiKrem mascarpone z truskawkamiKrem mascarpone - tiramisuKrem mascarpone - tiramisuWaniliowy biszkopt tradycyjnyWaniliowy biszkopt tradycyjny
Podobno brudne dzieci - to szczęśliwe dzieci, więc nie zdziwi Was zbytnio, że dzisiejszy, ubłocony kawałek rozkosznie brudzi małe rączki czekoladą.
Z okazji Dnia Dziecka wszystkim milusińskim życzymy zawsze, radośnie brudnych rączek ;)

Obrazek: Tort Świnka Peppa

Jak zrobić tort dla dzieci ze Świnką Peppą



Upiekłam biszkopt waniliowy i przecięłam na trzy krążki. Każdą z warstw nasączyłam od wewnątrz (środkową z obu stron) mieszaniną syropu z melona (1/2 szklanki) i przegotowanej wody (1/4 szklanki).

Spód tortu umieściłam na podkładce i pokryłam kremem mascarpone z truskawkami. Dodatkowo, na jego wierzchu, ułożyłam plastry przygotowanej wcześniej, zielonej galaretki. Następnie ułożyłam środkową warstwę biszkoptu, który przykryłam kremem mascarpone, i pokrojonymi w grube plastry, świeżymi truskawkami. Na górze ułożyłam ostatnią warstwę biszkoptu waniliowego.

Przed nałożeniem dekoracyjnej warstwy lukru plastycznego, ostatecznie uformowałam tort za pomocą kremu maślanego.

Tort, razem z podkładką, obłożyłam lukrem plastycznym w kolorze zielonym - to polana, na której uformowałam staw. Dookoła stawu rozsypałam czarne otoczaki a na wodzie zamieszkały kaczki. Dodatkową ozdobą stawu są rośliny wodne: biała lilia i pałki.

staw

Na trawie umieściłam kępy traw i bukiety różowych kwiatów.

kępy różowych kwiatów

Już czas na zabawę ze Świnką Peppą.

kępy różowych kwiatów

Zapraszam na filmowy tutorial:



Jeżeli spodobał Ci się ten tutorial, możesz znaleźć ich więcej na słodkim kanale Piece A Cake.

Tagi: dla dzieci, Świnka Peppa, truskawkowy, waniliowy
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności