Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Krem mascarpone z nutą imbiru

Krem mascarpone z nutą imbiru

wpisy podobne:

Krem mascarpone Oreo mlecznyKrem mascarpone Oreo mlecznyKrem pomarańczowyKrem pomarańczowyKrem ganache whiskyKrem ganache whiskyKrem z owoców leśnychKrem z owoców leśnych

To nieco ostrzejsza wersja kremu, wspaniale komponuje się z cięższymi, słodkimi aromatami dodając im nieco "pazura".
Na życzenie czytelniczek zrezygnowałam w przepisie z jajek i zamieniłam je na śmietankę, to informacja dla wszystkich, którzy znali starszą wersję przepisu :)



Przepis na krem mascarpone z nutą imbiru



Składniki:

400 ml śmietanki kremowej 30%
4 łyżki cukru
2 łyżki soku z cytryny
0,5 kg serka mascarpone
ok 1 cm świeżego imbiru

1. Wyciskamy sok ze startego imbiru (wybieramy tarkę o najdrobniejszych oczkach) i łączymy z sokiem z cytryny.
2. Do miski wkładamy dobrze schłodzoną śmietankę i serek oraz pozostałe składniki, a następnie ubijamy razem do uzyskania gładkiego kremu. Zwróć uwagę, czy cukier całkowicie się rozpuścił, w przeciwnym przypadku krem może tracić stabilność.
3. Krem należy schłodzić w lodówce przez około 15 minut przed przełożeniem tortu.


Obrazek: Przypnij PINa z przepisem
Obrazek: Krem mascarpone z nutą imbiru do tortów i mini deserów - przepis


Zaciekawił Cię ten nieoczywisty smak tortowego kremu? :)


Obrazek: podpis


Chcesz rozwijać swoją pasję dekorowania tortów, podnosić umiejętności, wzbudzać podziw swoimi dziełami, albo zarabiać na czymś co i tak kochasz?

Odkryj naszą profesjonalną platformę cukierniczych kursów online i dołącz do Cukrowych Artystek w Akademii oraz w naszej grupie na fb.


Dołącz do Akademii




Tagi: jesienny
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności