Choć wszyscy desperacko jej szukamy, tylko nielicznym udaje się ją odnaleźć i choć wydaje się to takie proste, większości nie będzie dane jej zatrzymać, bo nie tak łatwo jest postawić kogoś ponad siebie.
U progu Święta Zakochanych powiem Wam tylko jedno: KOCHAJCIE SIĘ.
Dla Waszych słodkich Walentynek i szarmanckich Walentych tort "Serce"
Jak zrobić tort w kształcie serca
Upiekłam biszkopt waniliowy w prostokątnej blaszce. Po wystudzeniu przecięłam go na trzy warstwy, każdą z nich nasączyłam od wewnętrznej strony (środkowy z obu stron) ostudzonym naparem kawy z odrobiną czystej wódki cytrynowej.
Warstwy przełożyłam kremem mascarpone i odstawiłam na kilka godzin do lodówki, potem wycięłam z nich serca.
Przed nałożeniem dekoracyjnej warstwy różowego lukru plastycznego, ostatecznie uformowałam tort za pomocą kremu maślanego. Boczne krawędzie tortu oraz część podkładki ozdobiłam mniejszymi serduszkami w wielu odcieniach różu.
Pierwsze serce przyozdobiłam kwitnącą gałązką wiśni.
Najpierw wyrysowałam, jadalnymi farbkami, brązową gałąź, na którą przykleiłam delikatne, drobniutkie kwiatuszki. Zrobiłam je wcześniej z różowego lukru i pozostawiłam do wyschnięcia, żeby utrzymały kształt. W samym sercu kielichów kwiatowych umieściłam drobne perełki w kolorze ecru. Całości dopełniły ciemno-różowe błyszczące perełki.
Najpierw skomponowałam kwiaty. Przykleiłam dwie warstwy przygotowanych wcześniej i podeschniętych białych płatków, na których centralnie umieściłam żółty środek. Potem jadalnymi farbkami wymalowałam łodyżki i liście. Kompozycję dopełnił jeden liść uformowany z zielonego lukru.
Najpierw przykleiłam podeschnięte wcześniej kwiaty, a potem jadalnymi farbkami wymalowałam łodyżkę i liście. Kompozycję dopełniły liście uformowane wcześniej z zielonego lukru.
Zapraszam na film:
Jeżeli spodobał Ci się ten tutorial, będzie mi miło, jeśli mi o tym napiszesz, a więcej cukrowych kwiatów znajdziesz na słodkim kanale Piece A Cake.