Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter

Tort serce

wpisy powiazane:

Cukrowe stokrotkiCukrowe stokrotkiCukrowe bratkiCukrowe bratkiKrem mascarpone - tiramisuKrem mascarpone - tiramisuWaniliowy biszkopt tradycyjnyWaniliowy biszkopt tradycyjny

Choć wszyscy desperacko jej szukamy, tylko nielicznym udaje się ją odnaleźć i choć wydaje się to takie proste, większości nie będzie dane jej zatrzymać, bo nie tak łatwo jest postawić kogoś ponad siebie.
U progu Święta Zakochanych powiem Wam tylko jedno: KOCHAJCIE SIĘ.



Dla Waszych słodkich Walentynek i szarmanckich Walentych tort "Serce"

Obrazek: Tort różowe serce

Jak zrobić tort w kształcie serca



Upiekłam biszkopt waniliowy w prostokątnej blaszce. Po wystudzeniu przecięłam go na trzy warstwy, każdą z nich nasączyłam od wewnętrznej strony (środkowy z obu stron) ostudzonym naparem kawy z odrobiną czystej wódki cytrynowej.

Warstwy przełożyłam kremem mascarpone i odstawiłam na kilka godzin do lodówki, potem wycięłam z nich serca.

Przed nałożeniem dekoracyjnej warstwy różowego lukru plastycznego, ostatecznie uformowałam tort za pomocą kremu maślanego. Boczne krawędzie tortu oraz część podkładki ozdobiłam mniejszymi serduszkami w wielu odcieniach różu.

Pierwsze serce przyozdobiłam kwitnącą gałązką wiśni.



Najpierw wyrysowałam, jadalnymi farbkami, brązową gałąź, na którą przykleiłam delikatne, drobniutkie kwiatuszki. Zrobiłam je wcześniej z różowego lukru i pozostawiłam do wyschnięcia, żeby utrzymały kształt. W samym sercu kielichów kwiatowych umieściłam drobne perełki w kolorze ecru. Całości dopełniły ciemno-różowe błyszczące perełki.

Obrazek: Tort serce z wiśnią

kwiat wiśni z masy cukrowej

Zapraszam na film:



Na drugim sercu od serca zakwitły stokrotki.



Najpierw skomponowałam kwiaty. Przykleiłam dwie warstwy przygotowanych wcześniej i podeschniętych białych płatków, na których centralnie umieściłam żółty środek. Potem jadalnymi farbkami wymalowałam łodyżki i liście. Kompozycję dopełnił jeden liść uformowany z zielonego lukru.

Obrazek: Tort serce ze stokrotkami z lukru
stokrotki z masy cukrowej

Zapraszam na filmowy tutorial:



Trzecie serce ozdobił cukrowy bratek.



Najpierw przykleiłam podeschnięte wcześniej kwiaty, a potem jadalnymi farbkami wymalowałam łodyżkę i liście. Kompozycję dopełniły liście uformowane wcześniej z zielonego lukru.

Obrazek: Tort w kształcie serca z bratkiem

Obrazek: Tort serce z bratkiem

Zapraszam na film:



Jeżeli spodobał Ci się ten tutorial, będzie mi miło, jeśli mi o tym napiszesz, a więcej cukrowych kwiatów znajdziesz na słodkim kanale Piece A Cake.

Tagi: kwiaty cukrowe, tiramisu, Walentynki
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności