Kończy się pierwszy tydzień nowego roku szkolnego, czyli czas, w którym pomagamy dzieciakom złapać szkolny rytm.
Teraz czas zadbać o własny rozwój.
Akademia Kawał Ciacha rozpoczyna czwarty rok słodkiej edukacji, a chciałam tylko dotrzeć ze szkoleniami technik cukiernictwa artystycznego do tych z Was, którzy w pandemii nie mogli opuścić swoich domów.
Okazało się jednak, że wolność i wygoda jaką dają szkolenia online, sprawiają, że wirtualne ławki Akademii zapełniają się bardzo szybko. Zwłaszcza we wrześniu - z nową energią i zapałem.
Dziękuję za zaufanie.
Zaplanowałam sporo na ten rok w Akademii, a większość tematów pochodzi wprost od Was.
Zacznijmy od Smakowej Bazy Akademii
To specjalne miejsce w strefie subskrypcyjnej Akademii, gdzie znajdziesz kompletne przepisy na torty i nie tylko. Umieszczam tam połączenia smaków i tekstur, które zachwyciły moich klientów, a teraz mogą zachwycić Twoich i są dostępne tylko dla moich słuchaczy.
Gotowe i sprawdzone przepisy oraz połączenia łatwo dopasujesz do swoich preferencji lub upodobań smakowych klientów, posłużą Ci także jako baza do tworzenia własnych kompozycji warstw i tekstur.
Co miesiąc do bazy trafi kolejny torcik dopasowany do pory roku i sezonowych smaków.
Już we wrześniu zapraszam na tort cytrynowo-gruszkowy z nutą aronii, w sam raz na owocowe zakończenie lata.
Pierwszy temat przewodni: papier jadalny
To temat, o który dostaję najwięcej pytań, więc postanowiłam podejść do niego kompleksowo.
Rozpoczniemy szkoleniem z cyklu Musisz Wiedzieć, czyli wszystko o papierach w dekoracji cukierniczej: rodzaje, właściwości, możliwości i ograniczenia.
Drugie szkolenie obejmie aspekt narzędzi w pracy z papierem jadalnym czyli Słodki Warsztat.
Następnie do Akademii trafi 12 video szkoleń technicznych, krok po kroku, w których pokażę Ci jak wykonać konkretne dekoracje z różnych rodzajów papieru jadalnego i jak ozdobić nimi tort.
Co chciałabyś wiedzieć o papierze jadalnym?
Już wkrótce możesz wiedzieć wszystko