Jemioła to roślina, którą doceniamy szczególnie w okresie Bożego Narodzenia. Wykonujemy z niej świąteczne dekoracje i wieszamy pod sufitem. Teraz, wykonując ją z masy cukrowej, możesz wykorzystać gałązki także do dekoracji tortów. Dotyczy to zwłaszcza tortów ślubnych, kiedy to, co się na nim znajdzie staje się częścią spójnej koncepcji dekoracji.
Jak krok po kroku zrobić jemiołę z masy cukrowej
Podczas tego szkolenia pokażę Ci krok po kroku jak zrobić z masy cukrowej liście i owoce jemioły na druciku. Dowiesz się jak dobrać i zabarwić masę cukrową oraz uformować liście i owoce wyłącznie za pomocą własnych dłoni. Zademonstruję Ci także jak je realistycznie zabarwić elementy rośliny i na koniec połączyć je razem w gałązkę 3D.
Czego się nauczysz
- jakich narzędzi będziesz potrzebować
- jaką masę cukrową wybrać i jak ją przygotować
- jak wybarwić masę cukrową
- jak przygotować owoce jemioły
- jak wymodelować liście na drucikach
- jak dobrać barwniki i uzyskać realistyczne wykończenie
- jak uzyskać wyjątkowy pokrój jemioły
- jak uformować roślinę przestrzennie
Materiały dodatkowe do kursu
- zestaw narzędzi i materiałów,
- zestaw użytych barwników.
Szkolenie odbyło się na żywo w Akademii, teraz dostępne na platformie szkoleniowej w formie nagrania
Przejdź do kursu i odkryj naszą profesjonalną platformę wypełnioną słodkimi kursami online, od technik cukiernictwa, po wyjątkowe, artystyczne dekoracje.
Kup teraz