Miłorząb japoński charakteryzuje się wyjątkowym kształtem liści, które przypominają miotełki. Stały się one ostatnio bardzo popularnym motywem dekoracyjnym, zwłaszcza jako szablon. Gałązki miłorzębu świetnie sprawdzają się w cukrowych bukietach na jesienne torty ślubne, a także jako dekoracja tortów z motywami dalekiego wschodu.
Jak krok po kroku zrobić jesienną gałązkę miłorzębu japońskiego z masy cukrowej
W tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku jak zrobić liście miłorzębu z masy cukrowej na druciku. Dowiesz się jak dobrać i zabarwić masę oraz
uformować z niej liście. Zademonstruję Ci także jak je realistycznie pomalować i postarzyć, by na koniec połączyć je razem w przestrzenną gałązkę.
Czego się nauczysz
- jakich narzędzi będziesz potrzebować
- jaką masę cukrową wybrać i jak ją przygotować
- jak wybarwić masę cukrową
- jak przygotować liście bez drucików
- jak wymodelować realistyczne liście miłorzębu
- jak dobrać barwniki i uzyskać realistyczne wykończenie
- jak postarzyć liście
- jak uformować roślinę przestrzennie
- jak uzyskać wyjątkowy pokrój gałązki miłorzębu
Materiały dodatkowe do kursu
- szablon liści miłorzębu japońskiego,
- zestaw narzędzi i materiałów,
- zestaw użytych barwników.
Przejdź do kursu i odkryj naszą profesjonalną platformę wypełnioną słodkimi kursami online, od technik cukiernictwa, po wyjątkowe, artystyczne dekoracje.
Kup teraz