Krem ananasowy powstał z potrzeby serca. Zawsze chciałam skomponować tort o smaku pina colady i właśnie nadszedł ten czas.
Ruszamy w tropiki :)
Przepis na krem anansowy
Składniki:
250 g serka mascarpone
300 ml śmietanki kremowej 36%
2 łyżki soku z cytryny
krem pineapple curd, według tego przepisu.
1. Do mocno schłodzonych śmietanki i serka dodajemy sok z cytryny, a następnie ubijamy mikserem, aż do uzyskania gęstego kremu.
2. Na koniec dodajemy zupełnie wystudzony pineapple curd i jak zawsze sugeruję nie mieszać ich zbyt dokładnie :)
3. Krem należy schłodzić w lodówce przez około 15 minut przed przełożeniem tortu.
TIP: Dodanie do kremu 1 łyżeczki otartej skórki cytrynowej przełamie nieco intensywną słodycz kremu. :)
Tropikalne lato przed nami, czas więc wypróbować ten krem. Do czego przyda Ci się najbardziej?
Chcesz rozwijać swoją pasję dekorowania tortów, podnosić umiejętności, wzbudzać podziw swoimi dziełami, albo zarabiać na czymś co i tak kochasz?