Orzechy i kawa to cudowne połączenie. Dodałam jeszcze nuty białej czekolady i kruchą bezę, która urozmaica kremowe wnętrze.
Podane przez Monikę dwa składniki już stanowią cudowną zapowiedź, ale wiesz, że jak już się rozpędzę z ładowaniem dobra do tortów, to trudno mnie zatrzymać. Czasem szkoda, że nie są z gumy ;).
Więc dziś niby klasyk, a jednak po nowemu :)
Jak zrobić tort orzechowo-kawowy
1. Ciasta.
cudownie wilgotny biszkopt orzechowy
blat bezowy do kremu w czekoladzie
2. Krem.
krem kawowy z nutą białej czekolady
3. Dodatki.
do nasączenia kawa z likierem kawowym, a w wersji bez alkoholu rozcieńczona z wodą .
4. Wykończenie.
tynk maślany z mlekiem skondensowanym
Jak Ci się podoba ta kompozycja? :)
A może Twoje ulubione smaki wciąż czekają na swoje połączenie? Daj mi znać, a skomponuję je dla Ciebie. :)
Nie do końca wiesz jak połączyć smaki w torcie?
Jest tyle możliwości, a dodatkowo ten sam smak odczuwamy zupełnie inaczej w cieście, kremie czy żelce.
Teraz możesz skorzystać z mojej wiedzy oraz praktycznego doświadczenia w tworzeniu kompozycji smaków tortów i deserów,
oraz ulubionych połączeń smakowych moich klientów.
Zebrałam je w Smakowej Bazie Akademii Kawał Ciacha wraz z dokładnymi przepisami i praktycznymi wskazówkami.

Chcę dowiedzieć się więcej