Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Tort pina colada

Tort pina colada

wpisy podobne:

Tort piernikowo - żurawinowyTort piernikowo - żurawinowyTort piernikowo - jabłkowyTort piernikowo - jabłkowyTort dyniowo - gruszkowyTort dyniowo - gruszkowyTort cytrynowo - borówkowyTort cytrynowo - borówkowy
Za oknem coraz cieplej i upalne lato zbliża się wielkimi krokami. Niestety raczej, z wiadomych powodów, egzotycznej pina colady nie zasmakujemy na tropikalnych wyspach, ale możemy ją sobie zaserwować we własnym domu. Tort skomponowany ze składników tego orzeźwiającego drinka i dobrze schłodzony uświetni każde letnie przyjęcie.

Podane przez Anię składniki mogły mnie zaprowadzić tylko w jednym kierunku: kokos - ananas i wanilia to egzotyczna Piña colada. Dodałam też coś od siebie, intensywną pomarańczową żelkę, która wprowadzi nieco kwaskowego kontrastu w smaku i żelowej tekstury do konsystencji tortu.


Jak zrobić tort piña colada



1. Ciasta.



Obrazek: Biszkopt waniliowybiszkopt waniliowy

Obrazek: Biszkopt cytrynowybiszkopt cytrynowy

2. Kremy.



Obrazek: krem ananasowy do tortukrem ananasowy

Obrazek: Krem kokosowykrem kokosowy Rafaello

3. Dodatki.



Obrazek: Czym nasączyć biszkoptdo nasączenia rozcieńczone wodą sok z cytryny i ananasa, a w wersji dla dorosłych z dodatkiem likieru Blue Curaçao.

Obrazek: Żelka pomarańczoważelka pomarańczowa

4. Wykończenie.



Obrazek: idealny tynk do tortutynk maślany z mlekiem skondensowanym


Jak Ci się podoba ta kompozycja? :) A może Twoje ulubione smaki wciąż czekają na swoje połączenie? Daj znać w komentarzu :)


Obrazek: podpis


Chcesz rozwijać swoją pasję dekorowania tortów, podnosić umiejętności, wzbudzać podziw swoimi dziełami, albo zarabiać na czymś co i tak kochasz?

Dołącz do Akademii



Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
a b c d e
Polityka prywatności