Kiedy wymyśliłam tę zabawę w komponowanie tortów z ulubionych smaków moich czytelników na fb, nawet nie przyszło mi do głowy, że ten cykl stanie się taki popularny. Zgodnie z sugestiami będą więc zamieszczać słodkie połączenia również na blogu, żeby zawsze były tu dla Ciebie dostępne.
Dziś dość trudny mix: malinowy mus - kokos - oreo, się zamieszało i tak powstał bardzo intrygujący, malinowo czekoladowy torcik.
Jak zrobić tort malinowo-czekoladowy
1. Ciasta.
biszkopt z liofilizowanymi truskawkami / malinami
biszkopt czekoladowy
2. Kremy.
mus malinowy
krem kokosowy Rafaello
3. Dodatki.
do nasączenia likier Malibu rozcieńczony wodą, a w wersji bezalkoholowej rozcieńczone mleczko kokosowe.
żelka malinowa według przepisu na żelkę pomarańczową
chrupka o smaku oreo
4. Wykończenie.
tynk ganache z białej czekolady z dodatkiem masła
Jak Ci się podoba ta kompozycja? :)
A może Twoje ulubione smaki wciąż czekają na swoje połączenie? Daj mi znać, a skomponuję je dla Ciebie. :)
Nie do końca wiesz jak połączyć smaki w torcie?
Jest tyle możliwości, a dodatkowo ten sam smak odczuwamy zupełnie inaczej w cieście, kremie czy żelce.
Teraz możesz skorzystać z mojej wiedzy oraz praktycznego doświadczenia w tworzeniu kompozycji smaków tortów i deserów,
oraz ulubionych połączeń smakowych moich klientów.
Zebrałam je w Smakowej Bazie Akademii Kawał Ciacha wraz z dokładnymi przepisami i praktycznymi wskazówkami.

Chcę dowiedzieć się więcej