Krem z nutą kokosu i owocami tropikalnymi.
Przepis na krem z owoców tropikalnych
Składniki:
250g serka mascarpone
0,5 szklanki śmietanki kremowej (100ml)
0,5 szklanki gęstego mleka kokosowego (100 ml)
0,5 szklanki słodzonego mleka kondensowanego (100 ml)
1 szklanka (200ml)
frużeliny z owoców egzotycznych. W zależności od oczekiwanej intensywności możemy jej dodać więcej lub mniej.
1. Schłodzone składniki wkładamy do misy miksera i ubijamy ok. 8 minut, aż nabierze kremowej konsystencji.
2. Krem wkładamy do lodówki na około 15 minut przed przełożeniem tortu.
3. Krem łączymy z frużeliną zupełnie, na jednolity krem lub wykładamy na krem i lekko tylko przemieszamy, by zachować oba smaki
Jaka jest Twoja ulubiona mieszanka, a może to tylko jeden, wyjątkowy owoc?