Krem z serka mascarpone oraz mleka kokosowego, które nadaje mu egzotyczny aromat lata
Przepis na krem kokosowy
Składniki:
0,5 kg serka mascarpone
0,5 szklanki gęstego mleka kokosowego (100 ml)
0,5 szklanki słodzonego mleka kondensowanego (100 ml)
Sok wyciśnięty z 0,5 cytryny
2 łyżki pasty kokosowej lub zmiksowanego na mus miąższu kokosa
1. Schłodzone składniki wkładamy do misy miksera i ubijamy ok. 8 minut, aż nabierze kremowej konsystencji.
2. Krem wkładamy do lodówki na około 15 minut przed przełożeniem tortu.
Koniecznie wypróbuj ten krem. Jestem bardzo ciekawa Twoich wrażeń.
Lubisz piec i chciałabyś tworzyć torty, które nie tylko zachwycą smakiem i zaskoczą różnorodnością warstw,
ale będą równe i profesjonalne jak z cukierni?
Teraz możesz skorzystać z mojej wiedzy i doświadczenia w tworzeniu tortów artystycznych,
sięgając po e-book Anatomia Tortu, czyli jak zrobić pyszny i równy tort, krok po kroku.
Chcę zobaczyć ten e-book