Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Bramka

Bramka

wpisy podobne:

Kwiaty z papieru jadalnegoKwiaty z papieru jadalnegoCukrowe pączkiCukrowe pączkiCukrowe hortensje IICukrowe hortensje IIBukiet z kwiatów cukrowychBukiet z kwiatów cukrowych
Budowa bramki przebiega dwuetapowo. Zaczęłam od przygotowania pionowego stelaża, który po umieszczeniu na torcie obuduję siatką.
Drucik florystyczny wygięłam w kształt U. Z czerwonego lukru zrobiłam wałek grubości 1 centymetra i uformowałam do drucika.
Wałek nieco spłaszczyłam i równo zatopiłam w nim drucik. Lukier nad drucikiem połączyłam odrobiną kleju cukrowego i całości ponownie nadałam obły kształt. Stelaż musi dobrze wyschnąć przed umieszczeniem go na torcie, inaczej nie będzie stabilny.

Jak zrobić bramkę hokejową z masy cukrowej







Po przyklejeniu stelaża na torcie uformowałam i dokleiłam wałek stanowiący tył bramki, a po wyschnięciu konstrukcji wycięłam z białego lukru białe, cienkie paski i przykleiłam w pionie i w poziomie na kształt siatki.

Jeżeli spodobał Ci się ten tutorial, możesz znaleźć ich więcej na słodkim kanale Piece A Cake.
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności