Budowa bramki przebiega dwuetapowo. Zaczęłam od przygotowania pionowego stelaża, który po umieszczeniu na torcie obuduję siatką.
Drucik florystyczny wygięłam w kształt U. Z czerwonego lukru zrobiłam wałek grubości 1 centymetra i uformowałam do drucika.
Wałek nieco spłaszczyłam i równo zatopiłam w nim drucik. Lukier nad drucikiem połączyłam odrobiną kleju cukrowego i całości ponownie nadałam obły kształt. Stelaż musi dobrze wyschnąć przed umieszczeniem go na torcie, inaczej nie będzie stabilny.
Jak zrobić bramkę hokejową z masy cukrowej
Po przyklejeniu stelaża na torcie uformowałam i dokleiłam wałek stanowiący tył bramki, a po wyschnięciu konstrukcji wycięłam z białego lukru białe, cienkie paski i przykleiłam w pionie i w poziomie na kształt siatki.
Jeżeli spodobał Ci się ten tutorial, możesz znaleźć ich więcej na słodkim kanale Piece A Cake.