Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Orange curd

Orange curd

wpisy podobne:

Żelka żurawinowa do tortuŻelka żurawinowa do tortuŻelka aronia - gruszka do tortuŻelka aronia - gruszka do tortuŻelka sprite do tortu Żelka sprite do tortu Żelka do tortu z owoców kiwiŻelka do tortu z owoców kiwi

Orange curd - doskonałe połączenie owocowej słodyczy i lekkiego orzeźwienia pomarańczy.



Przepis na pomarańczowy krem orange curd



Składniki:

0,5 pomarańczy
0,5 cytryny
1 łyżka cukru
1 jajko
1 żółtko
50 g masła

1. Część skórki z dobrze umytej pomarańczy ocieramy na drobnej tarce (bez białej - spodniej części), i wyciskamy sok z połówek pomarańczy i cytryny.
2. Jajko i żółtko ubijamy lekko z cukrem, dodajemy skórkę pomarańczową i wyciśnięte soki oraz roztopione masło, a następnie podgrzewamy na małym ogniu ciągle mieszając, dopóki nie zgęstnieje. Uwaga ! krem bardzo łatwo jest przypalić.
3. Krem możemy przetrzeć przez sitko.

Orange curd jest łagodniejszy niż jego cytrynowy odpowiednik i świetnie łączy się śmietankowymi kremami.

Obrazek: Krem pomarańczowy z dodatkiem orange curd

Obrazek: Przypnij PINa z przepisem
Obrazek: Orange curd intensywny krem pomarańczowy do tortów i monoporcji - przepis


Wypróbuj ten cudowny, owocowy smak i napisz czy spełnił Twoje oczekiwania.


Obrazek: podpis


Chcesz rozwijać swoją pasję dekorowania tortów, podnosić umiejętności, wzbudzać podziw swoimi dziełami, albo zarabiać na czymś co i tak kochasz?

Odkryj naszą profesjonalną platformę cukierniczych kursów online i dołącz do Cukrowych Artystek w Akademii oraz w naszej grupie na fb.


Dołącz do Akademii




Tagi: owocowy, pomarańczowy
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności