Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Krem cytrynowy

Krem cytrynowy

wpisy podobne:

Krem mascarpone Oreo mlecznyKrem mascarpone Oreo mlecznyKrem pomarańczowyKrem pomarańczowyKrem ganache whiskyKrem ganache whiskyKrem z owoców leśnychKrem z owoców leśnych

Delikatny krem o wyrazistym smaku cytryny, stanowi idealny kontrast smakowy. Pozwala zachować balans w połączeniu z bardzo słodkimi kremami, czy bezą.



Przepis na krem cytrynowy



Składniki:

300 g serka mascarpone
400 ml śmietanki kremowej 36%
100 ml mleka kondensowanego słodzonego z puszki lub z tubki
krem lemon curd, według tego przepisu.

1. Do mocno schłodzonych śmietanki i serka dodajemy mleko, a następnie ubijamy mikserem, aż do uzyskania gęstego kremu.
2. Na koniec dodajemy zupełnie wystudzony lemon curd i jak zawsze sugeruję nie mieszać ich zbyt dokładnie :)
3. Krem należy schłodzić w lodówce przez około 15 minut przed przełożeniem tortu.

TIP: Pozostawienie obu kremów częściowo niezmieszanych, pozwala odnaleźć zarówno intensywną słodycz jak i głęboki kwaśny smak w jednym kęsie.

Obrazek: Przypnij PINa z przepisem
Obrazek: Krem cytrynowy do tortów i monoporcji - przepis


Koniecznie wypróbuj ten prosty i aromatyczny krem w swoich tortach i deserach.


Obrazek: podpis


Chcesz rozwijać swoją pasję dekorowania tortów, podnosić umiejętności, wzbudzać podziw swoimi dziełami, albo zarabiać na czymś co i tak kochasz?

Odkryj naszą profesjonalną platformę cukierniczych kursów online i dołącz do Cukrowych Artystek w Akademii oraz w naszej grupie na fb.


Dołącz do Akademii






Tagi: cytrynowy, owocowy
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności