Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Krem mascarpone z nutą cytryny

Krem mascarpone z nutą cytryny

wpisy podobne:

Krem mascarpone Oreo mlecznyKrem mascarpone Oreo mlecznyKrem pomarańczowyKrem pomarańczowyKrem ganache whiskyKrem ganache whiskyKrem z owoców leśnychKrem z owoców leśnych
Czasem potrzebujemy do tortu neutralnego kremu, takiego, który nie wpłynie na inne, dominujące smaki, ale będzie także ich urozmaiceniem. Takim właśnie kremem jest krem mascarpone z nutą świeżych cytryn. Świetnie dopełni on wszystkie intensywne, owocowe kremy i będzie dla nich smakowym kontrastem.

Przepis na prosty krem mascarpone z nutą cytryny



Składniki:

250 g serka mascarpone
400 ml śmietanki kremowej 30%
4 łyżki cukru
ziarenka z laski wanilii lub cukier z prawdziwą wanilią
3 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny

1. Do mocno schłodzonych śmietanki i serka dodajemy pozostałe składniki, a następnie ubijamy mikserem, aż do uzyskania gęstego kremu.
2. Krem należy schłodzić w lodówce przez około 15 minut przed przełożeniem tortu.


Obrazek: Przypnij PINa z przepisem
Obrazek: Prosty krem mascarpone z nutą cytryny do tortów i deserów - przepis

Wypróbuj ten delikatny krem jako dopełnienie intensywnych aromatów i daj znać jak się sprawdził.


Obrazek: podpis


Chcesz rozwijać swoją pasję dekorowania tortów, podnosić umiejętności, wzbudzać podziw swoimi dziełami, albo zarabiać na czymś co i tak kochasz?

Odkryj naszą profesjonalną platformę cukierniczych kursów online i dołącz do Cukrowych Artystek w Akademii oraz w naszej grupie na fb.


Dołącz do Akademii


Tagi: cytrynowy, mascarpone, owocowy
Poprzedni Nastepny
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności