Krem z serka mascarpone doprawiłam przyprawą do sernika oraz smażoną skórką pomarańczową - smakuje zupełnie jak sernik i idealnie pasuje do wielkanocnego tortu.
Przepis na krem mascarpone o smaku sernika
Składniki:
500 g serka mascarpone
500 ml śmietanki kremowej 30%
0,5 szklanki słodzonego mleka skondensowanego
2 łyżeczki przyprawy do sernika
3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej - przepis znajdziesz
TUTAJ.
1. Dobrze schłodzoną śmietankę, serek i mleko oraz przyprawę do sernika ubijamy razem mikserem, aż do uzyskania gęstego kremu.
2. Na koniec dodajemy skórkę pomarańczową i delikatnie mieszamy rózgą.
3. Krem należy schłodzić w lodówce przez około 15 minut przed przełożeniem tortu.
Lubisz łączyć nieoczywiste smaki? Podziel się swoimi ulubionymi.