Ten wyjątkowy krem czekoladowo - miętowy łączy w sobie intensywny aromat świeżej mięty oraz głęboki smak gorzkiej czekolady.
Doskonale współgra z czekoladowym i szpinakowym biszkoptem nie tylko smakowo, spróbujcie. :)
Przepis na krem czekoladowo - miętowy
Składniki:
400 g śmietany kremówki
250 g serka mascarpone
4 łyżki cukru
50 ml intensywnego naparu ze świeżej mięty
sok z połowy cytryny
15 szt czekoladek Mints (lub innych z gorzkiej czekolady z nadzieniem miętowym)
1. Dobrze schłodzoną śmietankę, serek mascarpone, cukier, napar z mięty i sok z cytryny wkładamy do misy miksera i ubijamy na puszysty krem.
2. Czekoladki siekamy na kawałeczki (jakie lubimy) lub trzemy na tarce i dodajemy do kremu.
3. Krem należy schłodzić w lodówce przez około 15 minut przed przełożeniem tortu.
Wypróbuj ten przepis i daj znać, czy mięta i czekolada to Twoje klimaty?