Strona główna
O mnie
Blog
Akademia Online
Przepisy
Ciasta
Kremy
Artykuły
Dodatki do tortów
Połączenia smakowe
Do pobrania
Galeria
Kontakt
Newsletter
Krem czekoladowo - miętowy

Krem czekoladowo - miętowy

wpisy podobne:

Krem mascarpone Oreo mlecznyKrem mascarpone Oreo mlecznyKrem pomarańczowyKrem pomarańczowyKrem ganache whiskyKrem ganache whiskyKrem z owoców leśnychKrem z owoców leśnych

Ten wyjątkowy krem czekoladowo - miętowy łączy w sobie intensywny aromat świeżej mięty oraz głęboki smak gorzkiej czekolady.
Doskonale współgra z czekoladowym i szpinakowym biszkoptem nie tylko smakowo, spróbujcie. :)



Przepis na krem czekoladowo - miętowy



Składniki:

400 g śmietany kremówki
250 g serka mascarpone
4 łyżki cukru
50 ml intensywnego naparu ze świeżej mięty
sok z połowy cytryny
15 szt czekoladek Mints (lub innych z gorzkiej czekolady z nadzieniem miętowym)

1. Dobrze schłodzoną śmietankę, serek mascarpone, cukier, napar z mięty i sok z cytryny wkładamy do misy miksera i ubijamy na puszysty krem.
2. Czekoladki siekamy na kawałeczki (jakie lubimy) lub trzemy na tarce i dodajemy do kremu.
3. Krem należy schłodzić w lodówce przez około 15 minut przed przełożeniem tortu.


Obrazek: Przypnij PINa z przepisem
Obrazek: Krem czekoladowo miętowy do tortów i mini deserów - przepis


Wypróbuj ten przepis i daj znać, czy mięta i czekolada to Twoje klimaty?


Obrazek: podpis


Chcesz rozwijać swoją pasję dekorowania tortów, podnosić umiejętności, wzbudzać podziw swoimi dziełami, albo zarabiać na czymś co i tak kochasz?

Odkryj naszą profesjonalną platformę cukierniczych kursów online i dołącz do Cukrowych Artystek w Akademii oraz w naszej grupie na fb.


Dołącz do Akademii




Poprzedni Nastepny
Poznaj słodkie piny profilu Kawał Ciacha
Kategorie bloga

Torty Ciasta Kremy Dodatki do tortów Połączenia smakowe Szkolenia Artykuły
a b c d e
Polityka prywatności